FAQs

Frequently Asked Questions

Cijena dostave je fiksna za sve nadrudžbe do 100KM i iznosi 10KM. Za narudžbe iznad 100KM dostava je besplatna.
Vaše adrese postavite u nadzornoj ploči vašeg računa. Adresa za plaćanje se odnosi na adresu na koju želite da Vam stigne račun od narudžbe dok se adresa za dostavu odnosi na adresu na koju želite da Vam stigne Vaša narudžba.
Nakon registracije potrebno se prijaviti u sustav. Prijava u sustav se odvija na način da obrazac za prijavu ispunimo podacima koje smo unijeli prilikom registracije u sustav. Unesite email ili korisničko ime te pripadajuću lozinku. Korisničko ime se dobiva na email prilikom registracije.
Ukoliko se pokaže da je uređaj startno neispravan, dobavljač će kupcu osigurati novi proizvod i poslati ga besplatno na adresu kupca, ili vratiti novac u slučaju da proizvod nije raspoloživ. S druge stranje, ukoliko se ustanovi da je kvar posljedica nestručnog rukovanja proizvodom koje kao posljedicu ima mehaničko oštećenje ili bilo kakvo softversko oštećenje, ili u slučaju da je kvar nastao slijedom vremenskih neprilika (udar groma), dobavljač je dužan od kupca naplatiti trošak dostave u oba smjera i vratiti uređaj u stanju u kojem je zaprimljen na servis. Također, dobavljač će kupcu ponuditi i kupovinu novog artikla prilikom slanja pokvarenog artikla koji ne podliježe garanciji, ali će u tom slučaju kupcu biti naplaćen cijeli iznos artikla.
Ukoliko je proizvod ispravan i radi po uputstvima za korištenje ali iz nekog razloga ga kupac želi vratiti tada se povrat vrši na trošak kupca. Prilikom povrata artikl mora biti u istom stanju u kojem je poslan, sa svim djelovima i ambalažom koja dolazi uz njega.
Podržana su dva načina plaćanja:
  • Plaćanje pouzećem – Plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke.
  • Plaćanje direktno na račun – Uplata novaca direktno na naš račun u banci. Prilikom uplate koristite identifikacijski broj narudžbe kao poziv na broj. Vaša narudžba će biti isporučena kad sredstva budu vidljiva na našem računu.
Kupac je dužan provjeriti ispravnost proizvoda prilikom preuzimanja. Ukoliko na proizvodu postoji bilo kakvo oštećenje ili proizvod ne radi kako je navedeno u uputstvima za korištenje, kupac je dužan obavijestiti dobavljača najkasnije u roku od 72h od trenutka primitka proizvoda, putem e-maila info@akcijskaprodaja.com. Prijava kvara treba sadržavati detaljan opis kvara i po mogućnosti foto dokumentaciju ukoliko se radi o mehaničkom oštećenju. Po primitku prijave, dobavljač je dužan unutar 24h organizirati transport neispravnog proizvoda od kupca i utvrditi kvar. Ukoliko se pokaže da je uređaj startno neispravan, dobavljač će kupcu osigurati novi proizvod i poslati ga besplatno na adresu kupca, ili vratiti novac u slučaju da proizvod nije raspoloživ.
Kada željeni artikl dodate u Vašu košaricu tada nastavite s plaćanjem te popunite potrebne podatke i odaberete način plaćanja. Nakon toga samo kliknete na gumb naruči i Vaša narudžba Vam stiže na adresu.
Prilikom prve prijave u sustav potrebno se registrirati. Registracija se obavlja popunjavanjem registracijskog upitnika koji se otvara klikom na registraciju. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt  informacije.